Organiseer zelf

Campina Energie: hoe kunnen we helpen?

Campina Energie is een burgercoöperatie: samen investeren burgers in lokale projecten rond hernieuwbare energie. Dat kan zowel over windturbines, zonnepanelen als warmte-installaties gaan.

Campina Energie installeerde de voorbije jaren verschillende projecten bij gemeenten, woonzorgcentra, scholen, bedrijven, jeugdbewegingen. Daarnaast organiseren we als Zonneregio Kempen een groepsaankoop voor zonnepanelen. We begeleiden ook nog burgers kwaliteitsvolle, financieel interessante installaties uit te kiezen. Dat doen we binnenkort ook met Benovatie-projecten, rond het aanpassen van de eigen woning aan de verplichte normen die er volgende jaren staan aan te komen.

Campina Energie is een coöperatie van en voor burgers. Geen privébedrijf waarbij winst het ultieme doel is. Hernieuwbare energie produceren is ons ultieme doel. Daarom krijgen onze vennoten een dividend uitbetaald op hun aandelen en gaat de rest van de winst naar nieuwe projecten.

Op deze informatieavond vertelt Jef Van Eyck hoe Campina Energie werkt. Hij praat ook over de verplichtingen waaraan burgers moeten voldoen om op termijn CO2-neutraal te leven. Aan de hand van onze succesvolle projecten toont hij dat een burgercoöperatie effectief een verschil maakt in het klimaatdebat in een gemeente. Hij gaat ook na of en hoe we kunnen samenwerken in jouw gemeente.

Zin om deze activiteit aan te vragen?

 1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
 2. Bel 0488 69 20 11 of mail Mieke. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.

Vul het aanvraagformulier in >>

Voor deze lezing betaal je

50 euro

Praktisch

 • duur: 2 uur
 • kan enkel op dinsdag- of donderdagavond
 • als organisator zorg je voor:
  • een beamer
  • een laptop
  • een geluidsinstallatie
   die compatibel zijn met mekaar (vooraf uitgetest)

Back to top button