Organiseer zelf

Jasper Van Loy: Onder de kerktoren

Wat moet er worden van het Vlaamse dorp als de bakker met pensioen is, het kerkplein een parkeerterrein is geworden en niemand nog weet waar de dichtstbijzijnde bankautomaat is? En waarom moeten we ons bezighouden met dorpen in een toekomst die volgens zoveel mensen toch vooral stedelijk zal zijn?  

Met die vragen worstelde Jasper Van Loy, journalist en Kempenzoon. Zijn antwoord is even eigenzinnig als hoopvol: zijn boek Onder de kerktoren, een pleidooi voor het moderne dorp. De deelwagen staat er voor de deur van het café, de espressobar geeft er korting aan de leiding van de Chiro en de leden van de vrouwengilde durven er te gaan cohousen.  

In de gelijknamige lezing bespreekt de auteur hoe onze dorpen zijn geworden wat ze vandaag zijn, wat er vandaag in veel landelijke kernen misloopt en hoe dorpse denkers overal in Vlaanderen het verschil proberen te maken.

‘Onder de kerktoren’ kreeg ruime aandacht van Gazet van Antwerpen, RTV, Knack.be en De Lage Landen. Volgens voormalig Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck durft de jonge schrijver ‘te zeggen waar het op staat, maar laat hij tegelijk niemand achter’.

Zin om deze activiteit aan te vragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 0488 69 20 11 of mail Mieke. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.

Vul het aanvraagformulier in >>

Voor deze lezing betaal je

50 euro

Praktisch

  • beschikbaar: ‘s avonds en in het weekend
  • aantal deelnemers: minimum 10
  • als organisator zorg je voor: een beamer, een scherm, een geluidsinstallatie, een tafeltje en een stoel voor de boekenverkoop achteraf
Back to top button