Organiseer zelf

Plannen voor Plaats

Ontleen de documentaire van Nic Balthazar en het Praatpakket van Avansa Kempen.

Onze open ruimte wordt altijd maar kleiner. Als iedereen in de open ruimte wil blijven bouwen, is die binnen de kortste keren helemaal op. Minder plaats dus om te spelen, ontspannen, voor natuur of om lekker buiten te sporten. We moeten dus verstandig omspringen met de ruimte die ons nog rest. De documentaire Plannen voor Plaats toont hoe dat kan.

De documentaire

Nic Balthazar maakte de film voor Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck.

Die zet iets in beweging. Hij toont wat er mogelijk is, en laat zien dat wat we in de plaats krijgen niet minder, maar net meer is. Het lijkt ons een ideaal middel om mensen over onze ruimte te laten meedenken.
Jouw organisatie vindt dat misschien wel net een aangrijpingspunt om iets meer te doen rond onze ruimtelijke ordening. Bekijk je de film graag vóór je ons pakket aanvraagt? Dat kan online.

Praatpakket

We hebben naast de film ook een praatpakket voor je Kempense vereniging. Na de vertoning kunnen ze daarmee op een creatieve manier verder nadenken over dat thema in hun eigen omgeving. Het pakket zet aan om van gedachten te wisselen en tegelijkertijd voorstellen te bedenken voor de eigen wijk of gemeente.

In het pakket vind je:

  • de documentaire Plannen voor Plaats op een usb-stick, zodat je hem makkelijk op een laptop kan overzetten
  • een brochure met 20 voorbeelden van geslaagd ruimtegebruik
  • een set kaarten met sprekende foto’s, spitse stellingen en verrassende vragen
  • een handleiding.

Zin om het pakket aan te vragen?

Back to top button