Organiseer zelf

Voordat de bom viel

(en de rol die het Kempische Olen speelde in de ontwikkeling van de bommen op Hiroshima en Nagasaki)

In 2020 leverde Cynrik De Decker bij uitgeverij Houtekiet een merkwaardig manuscript af.

Voordat de bom viel – Hoe Belgen de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki mogelijk maakten” was het resultaat van een jarenlang onderzoek doorheen Britse en Amerikaanse archieven, waarin de bijzondere rol van België tijdens de Tweede Wereldoorlog op een verrassende manier belicht wordt. Hierin komt het verhaal van het actuele Umicore in de kijker.

Cynrik De Decker

Als non-fictie auteur brengt Cynrik De Decker de verhalen van de 20ste eeuw naar een breed publiek. Archiefwerk en interviews weeft hij doorheen zijn fascinatie voor techniek, wetenschap, reizen en de rol van grote en kleine Belgen op het wereldtoneel. Hij werkte ook mee aan diverse tv-programma’s, ondermeer voor Histories en Publiek Geheim (VRT). Voor het luchtvaartmagazine RateOne en het nautisch tijdschrift SeaTalk levert hij redactionele bijdragen.

Zin om deze activiteit aan te vragen?

  1. Lees eerst onze voorwaarden door en over hoe we werken
  2. Bel 0488 69 20 11 of mail Mieke. Bij haar kom je te weten hoe je de begeleider kan contacteren. Dan kan je daarmee rechtstreeks een datum en een plaats afspreken.

Vul het aanvraagformulier in >>

Voor deze lezing betaal je

100 euro

Praktisch

  • duur van de lezing: 1,5 uur
  • Cynrik brengt een eigen laptop mee, voorzien van een USB-fiche. “Als er een flipover of bord voorhanden is, durf ik al eens te schetsen om iets te verduidelijken. Als er wifi voorhanden is, maken we de voordracht nog boeiender.”

Back to top button