Over ons

Het Kempenoffensief

is een initiatief dat blaakt van Kempense trots, gerealiseerd door heel wat partners.

We maken prikkelende podcasts over verschillende maatschappelijke thema’s. Daaraan koppelen we frisse activiteiten. We brengen de Kempenaar in contact met nieuwe stemmen of uitdagende visies op onze regio. Zo hopen we de Kempenaar uit te nodigen en te engageren om samen onze Kempense samenleving vorm te geven.

Als rode draad gaan we op zoek naar kenmerkende of unieke gebeurtenissen en tendensen uit de Kempense geschiedenis, en stellen we de vraag naar hun relevantie vandaag de dag. Of omgekeerd.

De initiatiefnemers

in samenwerking met

De makers

Wederik De Backer

(1988) woont in Brussel en maakt audiofictie, radiodocumentaires en podcasts. Hij studeerde in 2013 af als radiomaker aan de RITCS School of Arts in Brussel. Intussen vonden zijn producties hun weg naar radiozenders in Vlaanderen, Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten en viel hij meermaals in de (internationale) prijzen.

www.deziekesteur.be

Frederik De Clercq

(1991) woont in Turnhout en is muzikant en audiomaker. Hij studeerde in 2013 af aan het RITCS als Master in de Audiovisuele Kunsten: Radio en behaalde in 2016 een Bachelor in de pop- en rockmuziek (singer/songwriter) aan PXL-Music. Voor Het Kempenoffensief maakte Frederik voor elke aflevering een bijpassende soundtrack.

www.studioree.com

Verteller

Elena Peeters

(Lille, °1992) studeerde in 2015 af als woordkunstenaar aan het Conservatorium van Antwerpen. Met haar theatercollectief SLAK is ze nog tot eind december artist in residence in de Warande.

gewoonslak.be

Illustraties

Joachim Sneyers

Illustrator en ontwerper uit Turnhout, master in de beeldende kunsten 2016-2017.

joachimsneyers.be

Back to top button